31-10-2014

Nutella

Het is wel nog even, maar er bestaat dus echt een facebook pagina waar ze nu al aftellen tot 5 februari: World Nutella Day.
Van een goede vriendin kreeg ik het Nutella bakboek. Een ideale zoethouder voor deze herfst/ winter.

Eerste recept: Chocolademousse met Nutella
                
Voor 4 personen:  100 g pure chocolade, 100g Nutella, 2,5 dl slagroom, 4 eiwitten, snufje zout.


  1. Breek de chocolade in een kom in stukjes. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Voeg aan de zacht geworden chocolade 1 eetlepel warm water toe en roer het chocolademengsel met een spatel tot een gladde massa. 
  2. Voeg op het moment waarop de chocolade helemaal gesmolten is, de Nutella toe.
  3. Klop de slagroom stijf.
  4. Klop de eiwitten goed stijf met een snufje zout. Spatel eerst de slagroom door de chocolade en dan de stijfgeslagen eiwitten.
  5. Verdeel de mousse over de dessertglaasjes en laat deze ten minste 3 uur in de koelkast rusten.
  6.  Intussen naar de speelgoedwinkel en speeltuin.
    En klaar!
Dis une couleur Rotennis






3 opmerkingen:

  1. Haha, "Wereld Nutella Dag" daar had ik ook nog nooit van gehoord. En van het Nutella bakboek ook niet, leuk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Recepten met Nutella dat kan niet verkeerd zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Ensorhuis Oostende